سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندکی صبر ، سحر نزدیک است

ازدواج حضرت

  محورى که (ع)پیرامون زندگى شخصى وکیفیت معیشت امام زمان (ع) مطرح است، مسأله ازدواج و زن و فرزند حضرت است . سه احتمال وجود دارد:1. اساساً حضرت ازدواج نکرده است. ازدواج انجام گرفته، ولى اولاد ندارد ازدواج کرده و داراى فرزندانى نیز هست. اگر احتمال اول را بپذیریم، لازمه اش این است که امام معصوم (ع) یکى از سنت هاى مهم اسلامی را ترک کرده باشد و این باشان امام سازگار نیست. اما از طرفى دیگر چون مسأله غیبت، اهم است وازدواج مهم، ترک ازدواج با توجه به آن امر مهم تر، اشکالى را ایجاد نمی کند. اما احتمال دوم که اصل ازدواج را بپذیریم بدون داشتن اولاد، جمع می کند بین انجام سنت اسلامی وعدم انتشار مکان و موقعیت حضرت اما باز این اشکال باقى است که اگر قرار باشد، آن حضرت شخصى را به عنوان همسر برگزیند، یا باید بگوییم که عمر او نیز مانند عمر حضرت طولآنى است که بر این امر دلیلى نداریم، یا این که بگوییم مدتى با حضرت زندگى کرده واز دنیا رفته است که در این صورت، حضرت به سنت حسنه ازدواج عمل کرده وپس از آن، تنها و بدون زن و فرزند زندگى را ادامه می دهد.

احتمال سوم آن است که آن حضرت ازدواج کرده و داراى اولاد نیز هست واولاد آن حضرت(1) نیز فرزندانى دارند. این مسأله، افزون بر آنکه دلیل محکمی ندارد، اشکال اساسى آن این است که این همه اولاد واعقاب، بالاخره روزى در جست وجوى اصل خویش می افتند وهمین کنجکاوى وجست وجو، مسأله را به جایى باریک می کشاند که با فلسفه غیبت حضرت، سازگار ندارد(2)

ما در این جا روایات وادله اى که وجود همسر وفرزند براى حضرت را اثبات می کند می آوریم،اما صحت و سقم بسیارى از آنها در جاى خود بحث شده و در بسیارى موارد، سخن از احتمال است که استدلال با آن، تمام نیست. در رابطه با همسر با همسران حضرت، تنها یک روایت است که سرنخى به دست می دهد و آن روایتى است که مرحوم کفعمی درکتاب شریف مصباح، نقل کرده است. بر اساس آن، همسر حضرت یکى از دخترهاى ابى لهب است (3)

و در رابطه با اولاد آن حضرت روایاتى هست که از جمله آن ها روایت انبارى است که مرحوم مجلسى در بحارالآنوار آن را آورده و روایتى طولآنى است. (4)

البته بسیارى از بزرگان از جمله مرحوم آقا بزرگ تهرانى صاحب الذریعه در داستان انبارى تردید کرده اند. محمد بن مشهدى درکتاب مزار از امام صادق (ع) نقل می کند که فرمود: گویا نزول قائم را با اهل وعیالش در مسجد سهله می بینم (5)مرحوم مجلسى نیز بابى را به خلفاء واولاد حضرت مهدى (ع)اختصاص داده است. علاوه بر روایات، برخی دعاها نیز که از ائمه معصومین (ع) صادر شده ویا از ناحیه مقدسه رسیده است، دلالت دارندکه براى حضرت، اهل و عیال و فرزندانى هست. در این دعاها تعبیر ولد, ذریه اهل بیت و آل بیت به کار رفته است. در آخرین فراز از صلواتى که از ناحیه مقدسه صادرشده چنین می خوانیم: و صل علی ولیک وولات عهده و الائمة من ولد و مدفی اعمارهم و زد فی آجالهم(5)

درود بى پایان خود را بر ولی امرت واولیاى عهدش وپیشوایان از اولادش نازل فرما وبر عمر واجلشان بیفزا. ودر دعاى که امام رضا(ع) تعلیم فرموده که در عصر غیبت خوانده شود، چنین آمده است:اللهم اعطه فی نفسه و اهله و ولده و ذریته و امته و جمیع رعیته ما تقر به عینه و تسر به نفسه . .. (6)

خدایا به او درباره خودش و اهلش و فرزندانش و امتش و همه رعیتش عطا فرما آنچه را که دیده اش روشن و دلش مسرور گردد(7)

بر اساس داستان طولآنى و معروف انبارى نا م فرزندان حضرت: طاهر، قاسم ,ابراهیم، عبدالرحمن وهاشم است(8)





طبقه بندی: حضرت مهدی(عج)
نوشته شده در تاریخ جمعه 85 شهریور 3 توسط صادق | نظر بدهید
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
.:
By Ashoora.ir & Blog Skin :.