سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندکی صبر ، سحر نزدیک است

بیت المال

صرفه جویى در بیت المال کارگزاران خویش را از اسراف و تبذیر باز مى‏داشت و آنان را به صرفه جویى و صحیح مصرف نمودن بیت المال فرا مى‏خواند:أدقوا اقلامکم و قاربوا بین سطورکم...و ایاکم و الاکثار، فان اموال المسلمین لا تحتمل الاضرار. (1) «نوک قلم‏ها را باریک و فاصله سطرها را کم کنید، و از زیاده روى در هزینه نمودن بیت المال بپرهیزید، زیرا که اموال مسلمانان نباید محتمل ضرر شود».

على در رفتار خویش آن مقدار مراقب است که در طول زندگى بویژه در دوران حکومت دارى‏اش کوچکترین ستم از جانب وى بر کسى متوجه نشد. ستم بر بندگان خدا تلخترین رنج و شرمندگى در پیشگاه خدا و رسول براى على مى‏باشد: و الله لان أبیت على حسک السعدان مسهدا او اجر فى الاغلال مصفدا احب الى من ان الق الله و رسوله یوم القیمة ظالما لبعض العباد. (2) «اگر على را بر روى تیغ‏هاى تیز سعدان که خواب را برباید، و یا به غل زنجیر در بندند، بهتر و شیرترین از آن است که خدا و پیامبرش را در حالتى ملاقات کنم که بر بندگان خدا ستم نموده باشم».

اینها نمونه‏هاى شفاف از دیدگاه‏ها و رفتار على علیه السلام در ابعاد گوناگون استقرار عدالت اجتماعى مى‏باشد، که البته اگر شمارش همه موارد که در دسترس است هدف باشد، به لحاظ این که موارد بسیار فراوان است، نوشتار مستقل را مى‏طلبد.لیکن براى افراد فرهیخته‏اى که در تلاش هستند از زندگى امام همام الگو بگیرند همین موارد رهنمود هستند.

پى‏نوشتها:

1ـ بحار، ج 41، ص .105

2ـ نهج البلاغ صبحى الصالح، ص .346

امام على علیه السلام الگوى زندگى ص 130

حبیب الله احمدى





طبقه بندی: علی(ع)
نوشته شده در تاریخ جمعه 86 تیر 29 توسط صادق | نظر بدهید
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
.:
By Ashoora.ir & Blog Skin :.