به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، جمعیت هلال احمر در پیامی با اشاره به اقدام به موقع، خیرخواهانه و بشردوستانه ولی امر مسلمین جهان برای کمک به مردم قحطی زده و نیازمند سومالی؛ از مردم ایران دعوت کرد برای یاری به مردم سومالی بشتابند.
جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت بحرانی مردم سومالی درنتیجه قحطی و کمبود مواد غذایی، بر اثر خشکسالی، هشدار داد که جان میلیون ها نفر از مردم سومالی در خطر است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: لذا با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، جمعیت هلال احمر آماده جمع آوری کمکهای نقدی ملت نوعدوست ایران اسلامی برای مردم نیازمند سومالی است و بدین منظور مردم نیکوکار کشورمان میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب 99999 جمعیت هلال احمر نزد بانک ملی ایران شعبه مرکزی قابل پرداخت در سراسر کشور واریز کنند و از اجر معنوی این عمل خیر بهرهمند شوند.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به زودی دومین محموله کمکهای انساندوستانه خود را شامل مواد غذایی و اقلام بهداشتی به کشور سومالی ارسال میکند.
خشکسالی و قحطی بی سابقه در سومالی که به گفته سازمان ملل در شصت سال گذشته بی سابقه بوده است؛ در فقیرترین کشور مسلمان در ماه مبارک رمضان شرایط بحرانی را به وجود آورده است.
رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، خشکسالی و قحطی در سومالی را بدترین فاجعه انسانی جهان توصیف کرده است، خشکسالی و قحطی بی سابقه در شاخ آفریقا تاکنون جان دهها هزار نفر را گرفته است.
سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد : شدت بحران به قدری زیاد است که هر روز به آمار قربانیان افزوده می شود.
منبع :شبکه خبری العالم
طبقه بندی: تبیان، سومالی، کمک، کمک به سومالی، فاجعه سومالی، هلال احمر، قحطی، خشکسالی، مقام معظم رهبری، شبکه العلم
به گزارش رجانیوز، با انتشار تصاویر و فیلم هایی از عمق فاجعه انسانی در کشور مسلمان سومالی سه تن از مراجع تقلید با اختصاص مبالغی برای کمک به مردم قحطی زده سومالی، مصرف یک سوم از سهم امام (ع) را در این راستا جایز دانستند.
در همین زمینه آیتالله حسین نوریهمدانی با ابراز تاسف از وضعیت به وجود آمده در کشور مسلمان سومانی از عموم مسلمانان جهان دعوت کرد تا به وظیفه اسلامی خود عمل کرده و در این ماه ضیافت الهی که اطعام مستمندان از ثواب و اجر بسیاری برخوردار است به یاری برادران و خواهران خود بشتابند.
این مرجع تقلید همچنین اجازه داد تا مومنین علاوه بر تبرعات شرعی خود ثلث از سهم مبارک امام(ع) را به این امر مهم اختصاص دهند تا این عمل پسندیده مورد توجهی الهی قرار گرفته و برکت و رحمت خویش را بیش از پیش شامل عموم مسلمین فرمایند.
آیتالله صافی گلپایگانی نیز ضمن اهدای پنج میلیون تومان جهت کمک به قحطیزدگان سومالی، مصرف ثلث سهم امام (ع) را به منظور کمک به آنها جایز دانست.
این مرجع تقلید در پیامی که در همین خصوص صادر کرد با اشاره به اینکه مناظر و تصاویری که از مسلمانان قحطیزده کشور سومالی در رسانهها نشان داده میشود دل هر انسانی را به درد میآورد، تاکید کرد: اگر تمام مسلمانان جهان به وظیفه اسلامی خود عمل میکردند، بهخصوص در این ماه مبارک رمضان که یکی از وظایف اصلی روزهداران اطعام مستمندان است، مسلما چنین وضعیت اسفباری برای آنان پدید نمیآمد.
آیت الله مکارم شیرازی نیز تاکید کرد: مسلمانان جهان وظیفه دارند که به مردم مظلوم و قحطیزده کشور سومالی که در وضعیت وخیمی قرار دارند، کمک کنند.
وی ادامه داد: امروز همه مسلمانان باید به کمک برادران و خواهران دینی خود بشتابند و کودکان معصوم و بزرگسالان را از مرگ حتمی نجات دهند
آیت الله صافی گلپایگانی افزود: این هم برای ما یک امتحان بزرگ محسوب میشود. ملت مسلمان ایران که همیشه در این حالات سخت به مستمندان و محرومان، کمک شایانی میکرده است، اکنون هم ایثار کرده و حتی با کم کردن مصارف روزانه خود، حیات واقعی را به آنان هدیه کنند و قلب مقدس مولایمان حضرت بقیهالله الاعظم (عج) را از خود خشنود گردانند. مومنان ایثارگر علاوه بر تبرعات شخصی خود مجازند از ثلث سهم مبارک امام (ع) بپردازند.
آیت الله مکارم شیرازی نیز تاکید کرد: مسلمانان جهان وظیفه دارند که به مردم مظلوم و قحطیزده کشور سومالی که در وضعیت وخیمی قرار دارند، کمک کنند.
این مرجع تقلید که در جمع نمازگزاران حرم حضرت معصومه(س) سخن می گفت، با اشاره به وضعیت مردم قحطیزده سومالی بیان داشت: سرزمین اسلامی سومالی در قحطی و خشکسالی گرفتار شده است و دهها هزار نفر به قدری گرسنهاند که از گرسنگی در خطرمرگ قرار دارند.
مکارمشیرازی گفت: آیا نباید مسلمانان دنیا به کمک آنها بشتابند؟ از یک سوم سهم امام مجاز هستید که به این مردم کمک کنید.
وی با اشاره به اینکه ما در کشور خود افراد نیازمند داریم، افزود: ما در کشور خود گرسنگانی نداریم که از گرسنگی هلاک شوند و مردم قحطیزده این کشور با نیازمندان ما فرق دارند، آنها اولا مسلمان و ثانیا انسان هستند.
این مرجع تقلید اظهار داشت: برای اینکه قول به غیر عمل نداشته باشم از دفتر ما نیز 10 میلیون تومان به حساب آنها ریخته شود و امیدوارم کسانی که توان دارند کمک بیشتری کنند.
منبع :رجانیوز/تبیان
طبقه بندی: سومالی، فاجعه، کمک، مراجع تقلید، تکلیف، آیه الله صافی گلپایگانی، آیه الله مکارم شیرازی، آیه الله نوری همدانی، خمس، سهم امام
در شرایطی که خبرها و گزارش های مختلفی از انقلاب و قیام در بسیاری از کشورهای خاورمیانه ، بحران اقتصادی و آشوب در برخی کشورهای اروپایی ، بحران اقتصادی و سقوط ارزش بازار سهام در آمریکا و اروپا و آسیا به تیتر نخست بسیاری از رسانه های جهان تبدیل شده است ، فاجعه ای انسانی در شاخ آفریقا در حال وقوع است که کمتر بدان پرداخته می شود.
از کشور سومالی می گوییم ، همانجایی که در هفته های اخیر با یکی از بزرگ ترین قحطی ها و خشکسالی های تاریخ خود روبروست . سومالی بدون قحطی و خشکسالی هم کشور فقیر و شکست خورده ای است که قریب به دو دهه است از فقدان یک دولت مرکزی نیرومند و امنیت رنج می برد ، اما بحران خشکسالی و قحطی موجود در این کشور مزید بر علت شده و روزانه صدها نفر از کودکان و بزرگسالان و سالخوردگان این کشور را به کام مرگ می فرستد.
طبق آمارهای سازمان ملل اگر جامعه جهانی برای کمک فوری به مردم قحطی زده سومالی وارد عمل نشود ، باید جهان شاهد مرگ تدریجی صدها هزار نفر در دوره ای چند ماهه باشد . برآوردهای تکان دهنده موجود حاکی از آن است که تا دو و نیم ماه آینده ، 10 درصد کودکان این کشور خواهند مرد! ... و جهان همچنان دارد تماشا می کند و جنازه ها را می شمارد.
قحطی موجود در مراکز جنوبی و مرکزی سومالی سبب شده تا مادرانی که بر اثر سوء تغذیه غذای کافی نمی خورند برای شیر دادن به فرزندانشان شیر نداشته باشند و همین امر سبب شده تا بسیاری از کودکان شیرخوار در این کشور فقیر آفریقایی به دلیل گرسنگی جان بسپارند.
طبق براورد سازمان ملل قریب به 450 هزار نفر از مردم سومالی به طور مستقیم نیاز به امداد رسانی دارند و این فاجعه قحطی احتمالا تا پایان سال جاری میلادی( اوایل دی ماه) دوام خواهد داشت.
این فقرو فاقه و این تابلوی وحشتناک از فاجعه انسانی در حالی است که تنها حدود یک و نیم میلیارد دلار برای نجات این مردم بخت برگشته نیاز است تا جان صدها هزار انسان از خطر مرگ رهایی یابد.
این فقرو فاقه و این تابلوی وحشتناک از فاجعه انسانی در حالی است که تنها حدود یک و نیم میلیارد دلار برای نجات این مردم بخت برگشته نیاز است تا جان صدها هزار انسان از خطر مرگ رهایی یابد.
آیا جهان نمی تواند این مبلغ اندک را تأمین کند و مانع از بروز یک فاجعه انسانی تمام عیار باشد؟ قطعاً می تواند ولی عدم کنش جدی جهانیان در این باره ، شرمساری بزرگی برای نوع بشر است ؛ از مسلمان مدعی "انفاق" تا غربی های داعیه دار حقوق بشر و پزهای روشنفکرانه!
آیا واقعاً ننگ نیست در عصری که ثروت هست ، عذا هست ، ارتباطات است ، هواپیماهایی هست که بتوانند در کسری از روز ، کمک های مکفی غذایی و ودارویی را به همه جای دنیا برسانند ، عده ای از مردم همین دنیا ، به خاطر این که در سرزمین شان باران نباریده ، جلوی چشم بقیه انسان ها بمیرند؟
طبق آمار ها سالانه در جهان رقمی حدود 1 تریلیون و پانصد میلیارد دلار صرف خرید ها و بودجه های نظامی کشورها می شود و این در حالی است که تنها با بخش اندکی از این رقم می شود برای صدها میلیون گرسنه در جهان غذای کافی تامین کرد تا لااقل به دلیل گرسنگی و برخی بیماریهای قابل جلوگیری و درمان نمیرند.
وضعیتی که امروز در سومالی شاهد آن هستیم یک فاجعه به تمام معنای انسانی است و فاجعه مضاعف از آنجایی است که این کشتار دسته جمعی انسان ها بعضا با عدم عکس العمل مناسب کشورهای دیگر به ویژه کشورهای برخوردار و ثروتمند در حال وقوع است.
انسان قرن بیست و یکم اگر دیر بجنبد و به داد قحطی زدگان سومالی نرسد باید برای همیشه تاریخ داغ ننگ " بی تفاوتی در برابر مرگ میلیون ها انسان قحطی زده" را بر پیشانی خود حک شده ببیند.
منبع:عصرایران/تبیان
طبقه بندی: سومالی، فاجعه، بشریت، کمک، همدردی، انسان دوستی، بنی آدم، ننگ