سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندکی صبر ، سحر نزدیک است

قبل از اینکه بخواهیم مطالبی را در زمینه احکام با هم مرور کنیم باید بدانیم که احکام چیست؟چرا باید آنرا بیاموزیم؟موارد استفاده آن برای ما چیست؟

1 احکام:به مجموعه دستوراتی گفته می شود که مجتهدین و علما سالها با تلاش و کوشش آنها را از قرآن استخراج نموده و به صورت ساده و روان در اختیار ما قرار می دهند.

2 همانطور که می دانیم اگر کسی بخواهد شغلی را انتخاب کند قبل از هر چیز باید اطلاعات مربوط به آن شغل ،محل کارش کار با دستگاههای مورد نیاز و خیلی چیزهای دیگر را باید یاد بگیردپس اگر مدعی هستیم که مسلمانیم باید دین خود را بشناسیم.

3 فرض کنید که شما مشغول نماز خواندن هستید هواس شما پرت می شود و شک می کنید که در رکعت سوم نماز هستید یا در رکعت چهارم در این حالت چه می کنید؟یا فرض کنید که اواخر ماه مبارک رمضان است عده ای از مردم می گویند عید فطر فرا رسیده و عده ای می گویند که هنوز عید نیست و شما راه ثابت شدن اول ماه را نمی دانید و مرجع تقلید هم ندارید در این حالت چه می کنید؟

از حرفهای بالا نتیجه می گیریم که وظیفه هر مسلمان است که نه تنها احکام مورد نیاز خود بلکه احکامی فراتر از آنرا یاد بگیرد و هر مسلمان که به سن تکلیف رسیده است باید برای خود مرجع تقلیدی انتخاب کند.(توضیح:سن تکلیف برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال است)ضمناً در ادامه مباحث به سوالاتی که در بالا مطرح شد پاسخ داده می شود؟

تقلید:

یعنی به دستور مجتهد جامع الشرائط رفتار کردن.

مرجع تقلید کیست؟

به مجتهد جامع الشرائطی گفته می شود که مرد ،بالغ ،عاقل ،شیعه دوازده امامی ، حلال زاده ، زنده و عادل باشد و از مجتهدین عصر خودش عالم تر باشد.(نکته: منظور از عدالت این است که قدرت نفسانیه ای بر انجام واجبات و ترک گناهان کبیره داشته باشد.)

شرایط انتخاب مرجع تقلید:

1 خود انسان یقین و یا اطمینان پیدا کند مانند اینکه انسان خود از اهل خبره باشد و بتواند مجتهد اعلم را بشناسد.

2 دو نفر عالم عادل که می توانند مجتهد اعلم را تشخیص دهند اعلم بودن کسی را تصدیق نمایند.بشرط آنکه دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند.

3 اجتهاد و اعلم بودن شخصی به حدی شایع باشد که از شیوع و شهرت برای انسان اطمینان حاصل شود.

بدست آوردن فتوای مجتهد:

1 شنیدن از خود مجتهد

2 شنیدن از دو نفر عادل که فتوای مجتهد را نقل می کنند و خبر دادن یک نفر عادل کفایت نمی کند مگر آنکه از قول او اطمینان حاصل شود.

  و الله العالم.......





طبقه بندی: تقلید
نوشته شده در تاریخ شنبه 87 مهر 13 توسط صادق | نظر بدهید
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
.:
By Ashoora.ir & Blog Skin :.